BLOG - Loopbaancoaching: zoveel meer dan van job veranderen!

"In deze tijden kan ik niet van job veranderen." 

Dit vertelde een klant me tijdens haar gratis intakegesprek. 

Dat kan ik begrijpen... en ook niet :-)

Loopbaancoaching is zoveel meer dan op zoek gaan naar een andere job.

Ruim 65% van mijn klanten beslist na een traject van loopbaancoaching om alsnog in zijn functie of bij zijn werkgever te blijven. En toch is er ontzettend veel veranderd!

Ik zie veel mensen initiatief nemen om vrijwilligerswerk te doen of een bijberoep te starten. Ze maken van de nood een deugd en beseffen dat het nu eindelijk kan (door het vrijkomen van extra tijd en ruimte). De noodzaak om een zinvolle bijdrage te leveren of (sociale) impact te hebben, komt in deze crisisperiode onlosmakelijk naar boven.

Evenzeer zie ik mensen hun moed bijeen sprokkelen om eindelijk te solliciteren op die droomjob. En dat blijkt ook nog succesvol te zijn! Simpelweg door het feit dat er minder concurrentie op de arbeidsmarkt is. Door het vals gevoel van zekerheid, kiezen anderen er massaal voor om vast te houden aan hun huidige functie of bedrijf - ook al zijn ze daar niet gelukkig. Dat schept een bijkomend voordeel voor de durvers.

Bij klanten uit de eventsector, horeca, toerisme of andere sterk getroffen sectoren, merk ik ontzettend veel lef en veerkracht. Ze volgen opleidingen, herscholen en doen ervaring op in andere sectoren. Ze staan niet stil. Ze herontdekken zichzelf of slagen erin om hun zaak te heruitvinden.

En tegelijkertijd merk ik dat deze covid pandemie ook heel wat onzekerheid en onrust creëert zowel op werk als privé vlak. Het is oh-zo-normaal- dat je deze gevoelens ervaart. Je bent geen robot, wél een mens met gedachten en gevoelens - gelukkig maar! Het is met momenten heftig, bij iedereen, geloof me. Blijf hier niet alleen mee zitten. Iedereen tracht op zijn manier met de continue veranderingen om te gaan, zo wendbaar mogelijk te zijn. Soms heb je gewoon wat steun nodig. Dat is helemaal OK. Wacht niet te lang. Laat de stress niet overhellen naar ongezonde vormen zoals chronische stress, burn-out of depressie. Grijp tijdig in

Wanneer naar een loopbaancoach gaan?

Durf uitreiken voor loopbaanbegeleiding indien:

  • je wil onderzoeken hoe je deze periode kan doorkomen met voldoende energie
  • je wil ontdekken wat je, binnen je huidige jobcontext, kan ondernemen om meer in te zetten op wat jij écht belangrijk vindt
  • je focus of concentratietechnieken wil aanscherpen door de verhoogde flexibiliteit en virtualisatie in het telewerken/thuiswerken
  • je een manier wil vinden om je werk - privé balans te optimaliseren
  • je wil leren omgaan met veranderingen, herstructureringen of een ontslagperiode
  • je denkt aan re-integratie naar de werkplek of een andere werkplek na fase van burn-out.
  • je wil te weten komen welke aanvullende jobmogelijkheden je eventueel kan benutten in deze bijzondere periode

Ontdek hier wat klanten zeggen over mijn loopbaancoaching >>.

In de FAQ-lijst ontdek je nog andere redenen waarom coaching relevant is >>


ps: Ken je iemand die gebaat is bij het lezen van dit artikel? Stuur het gerust door. Zo dragen we samen bij aan meer werkgeluk. Met de loopbaancheque betaal je slechts 10euro/uur.

BLOG - Loopbaancoaching: zoveel meer dan van job veranderen!

COACHING TIJDENS COVID_19

Kan coaching doorgaan tijdens covid_19? Lees hier de voorzorgsmaatregelingen.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - 3 universele behoeften voor werkgeluk

Het ABC van werkgeluk volgens de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Deconnecteren om écht te connecteren

Hoe bouw je échte connectie in een (werk)wereld die quasi volledig online verloopt?

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Effectieve leiders maken het verschil met focus!

Focus op waar je wél invloed op hebt! Leiderschapsgoeroe Stephen Covey schrijft in 'the 7 habits of highly effective people' over het belang van focus.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - ONLINE ONLINE ONLINE

Zoomvermoeidheid? Thuiswerken, het nieuwe normaal? Hoe pak je dat gezond aan? Ontdek dé strategie voor een efficiënte werkdag.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLIJF IN UW KOT MAGAZINE - 5 tips voor meer FOCUS

8 juni 2020

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - FOCUSWOORD

Een Focuswoord dient als rode draad of Leitmotiv om de juiste beslissingen en acties te nemen. In één vingerknip komen je gedrag, gedachten en gevoelens op 1 lijn. Het geeft richting en focus op momenten dat je keuzes wil maken of het even moeilijk hebt. Het zorgt voor zingeving of een leuke twist aan je dag.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Hoogsensitief

Maar liefst 15% van de bevolking is hoogsensitief. De hersenen van een hoogsensitief persoon gaan prikkels op een diepere manier verwerken en analyseren. Daarom kan een hoogsensitief persoon (of HSP) meer ontvankelijk zijn voor overprikkeling en emotionaliteit. Dit hoeft geen nadeel te zijn. Integendeel. Ontdek hoe je hier kracht uit kan putten!

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Durf te vragen!

Een presentatie geven op het werk, een workshop in mekaar steken voor een team, een extra projectje erbij? Allemaal lekker voedsel voor de workaholic in jou? Zit jij soms uren te zwoegen en moet je vrije tijd er bij inschieten? Hoe doen anderen dat toch? Hoe krijgen die dat zo snel en goed voor mekaar en slagen die er toch nog in om vrije tijd te hebben? Waarom lijken zij zo succesvol?

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Uit de startblokken!

Hoe ver sta je met jouw gezonde voornemens? Meer sporten, gezonder eten, minder piekeren. Vaak stoppen we al voor we goed en wel begonnen zijn. Gedaan met goede voornemens, maar actie! JUST START met deze 5 tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Fit in je hoofd!

Topsporters worden jarenlang getraind worden om - naast hun fysieke inspanningen, gezonde voeding, goede nachtrust - zich ook mentaal topfit te houden. Ontdek hier hoe ook jij je brein kan trainen en in topconditie houden!

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Focus is het nieuwe IQ!

Ken je dat van die ochtenden dat alles er opeens anders uitziet dan je de avond van tevoren in gedachten had? Je kind dat je opeens ziek aantreft in zijn bed, een miscommunicatie met je partner, de vaststelling dat er geen brood meer in huis is, je favoriete bloes waarop een vlek belandt vlak voor je naar je werk vertrekt, een telefoontje van een boze klant,.. Hoe zorg je ervoor dat ze geen "smet" op je dag leggen?

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Hoe neem je altijd een stukje vakantie mee?

Op vakantie? Hoe maak jij duidelijk aan je omgeving wat je noden zijn en wat je plezier geeft? Welke kleine, leuke vakantiegewoontes kan je doortrekken in je 'normale' werk&levensritme zodat je er langer kan van nagenieten. Neem altijd een stukje vakantie mee.

Lees meer keyboard_arrow_right

Tijdschrift voor Coaching: Tips om je gelukkiger te voelen op je werk én thuis!

4 juni 2018

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Belang van Limburg, Sjiek Magazine : Go with the FLOW!

7 augustus 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

Feeling: Focus of Druk?

3 juli 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Nieuwsblad Magazine: Focus - 7 regels voor wie tijd te kort heeft

18 februari 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Nieuwsblad: deze column zal je leven veranderen!

26 januari 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x