BLOG - Hoe neem je altijd een stukje vakantie mee?

Afgelopen week besteedden we met het gezin een zalige week vakantie vol ‘quality time’ aan de Belgische kust. Het weer was goed. De zee en het strand doet een kind(erhart) altijd deugd dus ons humeur was opperbest. Het was (onbewust) onze fijnste vakantie met het gezin ooit. Hoe deden we dat? We vroegen het ons zelf ook af. :-)

Elkaars vakantienoden kennen
Deze vakantie bevatte voor ons de ingrediënten van een goede vakantie. We verbleven in een vakantiehuisje ongeveer in het midden van de kustlijn en kwamen op het idee om alle badsteden te verkennen. En dit op een manier die ons alledrie nét dat extraatje zou geven: sport, plezier en ontspanning.
We hadden onze fietsen meegenomen.  Om het voldoende ontspannend én sportief te houden, namen we de tram naar het uiterste punt (bij wind tegen) en met de fiets terug naar onze badstad (wind mee - joepie!) en omgekeerd. We maakten er een daguitstap van waarbij we bij iedere kuststad een ander plezierig doel gesteld hadden met onze zoon (ijsje eten, springkasteel, schelpen zoeken) en we namen pauzes om energie te tanken. Kortom aan ieders nood werd voldaan.

Mekaar iets gunnen
Elk van ons afzonderlijk bleek ook nog nood én goesting te hebben om de gekozen vooropgestelde criteria verder te verdiepen om nog meer uit zijn vakantie te halen. Mijn man ging ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat nog een serieus stukje lopen, ik kreeg ruimte en rust om mijn 2 boeken te lezen en onze zoon kreeg speelmomenten met extra's door samen met vriendjes af te spreken, etc. Door duidelijk onze verwachtingen uit te spreken en rekening te houden met elkaar, konden we onze organisatie hierop afstemmen en bevorderde dit de sfeer.

Vakantiegewoontes doortrekken
Tijdens de andere dagen op het strand, kregen mijn man en ik opeens de gewoonte om aan beachbal te doen. Ongelooflijk hoe leuk het is om te oefenen om met steeds meer slagen de bal in de lucht te houden. Tja, de competitiegeest kwam toch een beetje boven :-)
Nu we terug thuis zijn, trekken we dat door en trachten we iedere dag een kwartiertje een ‘matchke’ te doen. Zo blijft ons vakantiegevoel langer hangen, spenderen we leuke tijd samen en doen we aan beweging. En daar krijgen we energie van!
We hadden nooit kunnen denken dat dit onze ‘beste’ vakantie sinds jaren zou worden en dat met een trip naar onze eigen Noordzee!?

En jij?
Hoe maak jij duidelijk aan je omgeving wat je noden zijn en wat je plezier geeft? Welke kleine, leuke vakantiegewoontes kan je doortrekken in je 'normale' werk&levensritme? Laat het me weten! Ik ga graag met jou op zoek naar wat voor jou best werkt en hoe je dit kan communiceren naar je omgeving. 

Laten we samen zoeken naar manieren die voor jou beter passen om je werk en je leven in te richten zodat je altijd een stukje vakantie met je mee kan dragen.


Warme groet,
Miet


BLOG - Hoe neem je altijd een stukje vakantie mee?

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x