BLOG - Hoe neem je altijd een stukje vakantie mee?

Afgelopen week besteedden we met het gezin een zalige week vakantie vol ‘quality time’ aan de Belgische kust. Het weer was goed. De zee en het strand doet een kind(erhart) altijd deugd dus ons humeur was opperbest. Het was (onbewust) onze fijnste vakantie met het gezin ooit. Hoe deden we dat? We vroegen het ons zelf ook af. :-)

Elkaars vakantienoden kennen
Deze vakantie bevatte voor ons de ingrediënten van een goede vakantie. We verbleven in een vakantiehuisje ongeveer in het midden van de kustlijn en kwamen op het idee om alle badsteden te verkennen. En dit op een manier die ons alledrie nét dat extraatje zou geven: sport, plezier en ontspanning.
We hadden onze fietsen meegenomen.  Om het voldoende ontspannend én sportief te houden, namen we de tram naar het uiterste punt (bij wind tegen) en met de fiets terug naar onze badstad (wind mee - joepie!) en omgekeerd. We maakten er een daguitstap van waarbij we bij iedere kuststad een ander plezierig doel gesteld hadden met onze zoon (ijsje eten, springkasteel, schelpen zoeken) en we namen pauzes om energie te tanken. Kortom aan ieders nood werd voldaan.

Mekaar iets gunnen
Elk van ons afzonderlijk bleek ook nog nood én goesting te hebben om de gekozen vooropgestelde criteria verder te verdiepen om nog meer uit zijn vakantie te halen. Mijn man ging ‘s morgens vroeg of ‘s avonds laat nog een serieus stukje lopen, ik kreeg ruimte en rust om mijn 2 boeken te lezen en onze zoon kreeg speelmomenten met extra's door samen met vriendjes af te spreken, etc. Door duidelijk onze verwachtingen uit te spreken en rekening te houden met elkaar, konden we onze organisatie hierop afstemmen en bevorderde dit de sfeer.

Vakantiegewoontes doortrekken
Tijdens de andere dagen op het strand, kregen mijn man en ik opeens de gewoonte om aan beachbal te doen. Ongelooflijk hoe leuk het is om te oefenen om met steeds meer slagen de bal in de lucht te houden. Tja, de competitiegeest kwam toch een beetje boven :-)
Nu we terug thuis zijn, trekken we dat door en trachten we iedere dag een kwartiertje een ‘matchke’ te doen. Zo blijft ons vakantiegevoel langer hangen, spenderen we leuke tijd samen en doen we aan beweging. En daar krijgen we energie van!
We hadden nooit kunnen denken dat dit onze ‘beste’ vakantie sinds jaren zou worden en dat met een trip naar onze eigen Noordzee!?

En jij? 
Hoe maak jij duidelijk aan je omgeving wat je noden zijn en wat je plezier geeft? Welke kleine, leuke vakantiegewoontes kan je doortrekken in je 'normale' werk&levensritme? Laat het me weten! Ik ga graag met jou op zoek naar wat voor jou best werkt en hoe je dit kan communiceren naar je omgeving. 

Laten we samen zoeken naar manieren die voor jou beter passen om je werk en je leven in te richten zodat je altijd een stukje vakantie met je mee kan dragen. 


Warme groet,
Miet


BLOG - Hoe neem je altijd een stukje vakantie mee?

COACHING TIJDENS COVID_19

Kan coaching doorgaan tijdens covid_19? Lees hier de voorzorgsmaatregelingen.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - 3 universele behoeften voor werkgeluk

Het ABC van werkgeluk volgens de zelfdeterminatietheorie van Deci en Ryan

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Loopbaancoaching: zoveel meer dan van job veranderen!

Redenen om in loopbaancoaching te gaan, ook tijdens onzekere tijden.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Deconnecteren om écht te connecteren

Hoe bouw je échte connectie in een (werk)wereld die quasi volledig online verloopt?

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Effectieve leiders maken het verschil met focus!

Focus op waar je wél invloed op hebt! Leiderschapsgoeroe Stephen Covey schrijft in 'the 7 habits of highly effective people' over het belang van focus.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - ONLINE ONLINE ONLINE

Zoomvermoeidheid? Thuiswerken, het nieuwe normaal? Hoe pak je dat gezond aan? Ontdek dé strategie voor een efficiënte werkdag.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLIJF IN UW KOT MAGAZINE - 5 tips voor meer FOCUS

8 juni 2020

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - FOCUSWOORD

Een Focuswoord dient als rode draad of Leitmotiv om de juiste beslissingen en acties te nemen. In één vingerknip komen je gedrag, gedachten en gevoelens op 1 lijn. Het geeft richting en focus op momenten dat je keuzes wil maken of het even moeilijk hebt. Het zorgt voor zingeving of een leuke twist aan je dag.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Hoogsensitief

Maar liefst 15% van de bevolking is hoogsensitief. De hersenen van een hoogsensitief persoon gaan prikkels op een diepere manier verwerken en analyseren. Daarom kan een hoogsensitief persoon (of HSP) meer ontvankelijk zijn voor overprikkeling en emotionaliteit. Dit hoeft geen nadeel te zijn. Integendeel. Ontdek hoe je hier kracht uit kan putten!

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Durf te vragen!

Een presentatie geven op het werk, een workshop in mekaar steken voor een team, een extra projectje erbij? Allemaal lekker voedsel voor de workaholic in jou? Zit jij soms uren te zwoegen en moet je vrije tijd er bij inschieten? Hoe doen anderen dat toch? Hoe krijgen die dat zo snel en goed voor mekaar en slagen die er toch nog in om vrije tijd te hebben? Waarom lijken zij zo succesvol?

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Uit de startblokken!

Hoe ver sta je met jouw gezonde voornemens? Meer sporten, gezonder eten, minder piekeren. Vaak stoppen we al voor we goed en wel begonnen zijn. Gedaan met goede voornemens, maar actie! JUST START met deze 5 tips.

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Fit in je hoofd!

Topsporters worden jarenlang getraind worden om - naast hun fysieke inspanningen, gezonde voeding, goede nachtrust - zich ook mentaal topfit te houden. Ontdek hier hoe ook jij je brein kan trainen en in topconditie houden!

Lees meer keyboard_arrow_right

BLOG - Focus is het nieuwe IQ!

Ken je dat van die ochtenden dat alles er opeens anders uitziet dan je de avond van tevoren in gedachten had? Je kind dat je opeens ziek aantreft in zijn bed, een miscommunicatie met je partner, de vaststelling dat er geen brood meer in huis is, je favoriete bloes waarop een vlek belandt vlak voor je naar je werk vertrekt, een telefoontje van een boze klant,.. Hoe zorg je ervoor dat ze geen "smet" op je dag leggen?

Lees meer keyboard_arrow_right

Tijdschrift voor Coaching: Tips om je gelukkiger te voelen op je werk én thuis!

4 juni 2018

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Belang van Limburg, Sjiek Magazine : Go with the FLOW!

7 augustus 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

Feeling: Focus of Druk?

3 juli 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Nieuwsblad Magazine: Focus - 7 regels voor wie tijd te kort heeft

18 februari 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

Het Nieuwsblad: deze column zal je leven veranderen!

26 januari 2017

Lees meer keyboard_arrow_right

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x