FAQ coaching

Coaching is toch iets zweverigs?

Nee, zeker niet! Ik help je door middel van verschillende gesprekstechnieken en vaardigheden om je situatie helder te krijgen. Ik bied je open en eerlijke communicatie, praktische adviezen en een gestructureerde aanpak. Je bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt en welke stappen je onderneemt om je doel te bereiken. Ik geef altijd uitleg bij alles wat ik doe, de keuze is aan jou.

Loopbaancheques - specifieke vragen

Neem een kijkje op de website van de vdab. Hierbij de link: https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/hoe.

Loopbaanbegeleiding - voorwaarden & uitzonderingen

Om de 6 jaar heeft iedere zelfstandige, iedere werknemer en iedere ambtenaar recht op het systeem van loopbaanbegeleiding met VDAB loopbaancheques.

Specifieke voorwaarden en uitzonderingen vind je op https://www.vdab.be/loopbaanbegeleiding/wie.

Loopbaanbegeleiding - aanvullende informatie: Hoe verloopt het?

In een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten) verkennen we samen je loopbaanvraag en beslissen we om van start te gaan.

Ieder verhaal is uniek. Grosso modo gesteld gaat het proces als volgt:

We gaan meestal eerst aan de slag met het helder krijgen van je kwaliteiten, je waarden en je interesses waardoor je een beter zicht krijgt op vragen als ‘wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?’ Van daaruit gaan we kijken welke stappen voor jou nuttig en wenselijk zijn om te zetten. Vaak zit de grootste verandering in het doorvoeren van kleine aanpassingen waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt!

In een volgende fase gaan we op basis van deze inzichten een actieplan opzetten en begeleid ik je doorheen de stappen. Dit kan gaan over verkennen van de arbeidsmarkt, voorbereiden op solliciteren (sollicitatietechnieken aanleren, cv & motivatiebrief opstellen), onderhandelen van een contract, alsook begeleiding in communicatie en verandering op je werk, met je collega’s, stappen naar een zelfstandig (bij-)beroep, ….

Tot 1 jaar na je laatste afspraak kan je beroep doen op nazorg en opvolging via mail.

Stress en burnout coaching - aanvullende informatie: Hoe verloopt het?

In een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten) luister ik naar je verhaal en je wens om je stress aan te pakken en beslissen we samen om van start te gaan.

Ieder verhaal is uniek. Grosso modo gesteld gaat het proces als volgt:

Zonder te gaan overanalyseren trachten we in 1ste instantie inzicht te krijgen in je situatie en de factoren die je stress of een opgebrand gevoel geven en welke klachten je hierbij ervaart. We kijken samen welke zaken er voor jou werken om terug tot rust tot komen en (indien nodig) fysiek aan te sterken via beweging en lichamelijk herstel.

Vervolgens zoeken we naar mogelijkheden om je stressoren aan te pakken en je energie te managen en leer je jezelf steeds beter kennen.

Tijdens dit proces bouwen we stelselmatig verder aan je persoonlijke veerkracht waardoor je bewust wordt en blijft van een gezonde manier van denken, leven en werken.

Optie:

Om meer inzicht te krijgen in uw fysieke balans werk ik samen met de Sportpraktijk. Aan de hand van een gezondheidsmeting, krijg je op een wetenschappelijk onderbouwde manier een 3-maanden bewegingsprogramma op maat van jouw behoeften.

Mental coaching - aanvullende informatie: hoe verloopt het?

In een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten) luister ik graag naar de veranderingen die je wil aanbrengen in één van je levensdomeinen.

Ieder verhaal is uniek. Grosso modo gesteld gaat het proces als volgt:

We identificeren jouw specifieke uitdaging of wens en gaan samen op zoek naar manieren waarop je je situatie wil verbeteren. We bekijken uitgebreid de opties die je hebt, en weegt ze af aan verscheidene factoren. Je krijgt de tijd om stapje voor stapje vooruitgang te boeken om je doel te bereiken. In dit doelgericht en creatief proces ga ik je ondersteunen in het streven naar je persoonlijke of professionele doelstellingen en reik ik je handvaten aan opdat jij je gezonder, energieker en gelukkiger kan voelen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x